top of page

Fierturi

  În acest capitol găsim ce se fierbe la 80°. (Celelalte doar se opăresc, dacă nu doar se afumă.)

 

  Tobă afumată Boierească

Ceva „complex” - Tot cu carne una și una, dublă aleasă. Ca pentru boieri am putea spune.

 

  Drob

De Paşti ...

 

  Tobă afumată

Toba cea bună şi modestă la preţ, din ceea ce rezultă la fierberea căpăţânelor şi tacâmurilor de purcel. În fundac de vită.

 

  Tobă

Asemănător, dar în înveliş de poliamida.

 

  Caltaboş

Din carne cap şi organe, cu cărniţă şi orez.

 

  Chişcă de Casă

Altă reţetă, ceva mai mult orez.

 

  Lebăr

Sau lebărvurşt, sau lebărvurst. Cum spune numele, o fineţe bazată pe ficatul porcului (căruia trebuie să-i mulţumim pentru acest sacrificiu al său).

Peipt copt, Tobă afumată și Caltaboș
bottom of page